Näin löydät parisuhteen vielä ennen vuoden vaihtumista!

”En koskaan löydä ketään!”

”Olen varmasti yksin koko loppuelämän!”

”Kaikki hyvät on jo varattu!”

Kuva: Unsplash

Kuva: Unsplash

 Oletko kuullut koskaan itsesi sanovan näin mielessäsi tai ääneen vaikkapa ystävällesi? Neuvon sinua unohtamaan nuo valitusvirret välittömästi ja korvaamaan sen lauseella ”Aion löytää elämääni rakkauden!”. Mielellämme on nimittäin uskomaton voima; Vedät puoleesi sitä mitä ajattelet ja puhut ääneen. Jos todella haluat rakastua, niin älä enää koskaan sano itsellesi ”En koskaan löydä ketään”. Mietipä vaikka seuraavaa esimerkkiä; Mitä sanoisit parhaalle ystävällesi, joka väittäisi sinulle, että hänet on tuomittu olemaan koko loppuelämä yksin?

 ”Kyllä, niin taidat olla. En usko, että tulet löytämään ikinä ketään”.

 Niin, tuskinpa kommentoisit moista. Mutta nyt ehkä ymmärrät, mitä todella tarkoitan.

 

Valitsetko olla yksin vai toimia?

Iltalehden toimittaja kysyi minulta muutama päivä sitten, kuinka rakkauden voi löytää helpommin (jutun pääset lukemaan täältä). Sanoin hänelle, että ei ainakaan odottamalla! Kannattaa tehdä itselleen selväksi, mitä todella etsii?
MITÄ haluat elämältäsi juuri nyt? Jos sinusta tuntuu, että yksin oleminen on mukavaa, viihdyt ilman kumppania ja elämässäsi on tyydyttävä määrä sosiaalisia kohtaamisia, niin silloin parisuhteen löytyminen ei liene tärkeysjärjestyksessä kovinkaan korkealla. Tuskin silloin eksyt nettideittisovelluksiin, sinkkutapahtumiin tai bongaile mielenkiintoisia tyyppejä Vapaaopiston Italian kielen tunnilta.
Mutta jos tunnet, että kaipaat parisuhdetta ja haluat rakastua, niin ohjeeni on yksiselitteinen; Toimi. Muuta jotain rutiinissasi, laita ennakkoluulosi syrjään ja astu hieman epämukavuusalueellesi. Koska kyllä, välillä voi olla epämukavaa tutustua, etenkin jos kärsii ujoudesta. Mutta älä jää omien pelkojesi vangiksi.

Älä ota sitä vakavasti!

Toinen ohjeeni on, että ei kannata suhtautua uusiin ihmisiin niin vakavasti. Sinun ei tarvitse kohdata pelkästään sellaisia ihmisiä, jotka vastaavat 100% kriteereitäsi! Älä ensisijaisesti etsi vain elämäsi miestä tai naista. Ajattele, että haluat vain tutustua, that’s it. Vaikka tuhlaisit elämästäsi 30 minuuttia ihmiseen, joka ei ole lainkaan sinulle sopiva, niin suurta vahinkoa ei ole ehtinyt tapahtua.
Opettele myös kertomaan itsestäsi luontevasti ja tee itsestäsi mielenkiintoinen. Päätä, että joka viikko (siis joka ikinen viikko!) keskustelet vähintään kahden sinulle ennestään tuntemattoman ihmisen kanssa. Ota heistä jotakin selville; Informaatio voi olla mitä tahansa turhanpäiväistäkin. Näin jää on murrettu. Sinun ei tarvitse pyytää heti kättelyssä keneltäkään kattavaa kuvausta hänen elämäntilanteestaan ja suunnitelmia viiden vuoden aikasäteellä.

christin-hume-610U5teI5B4-unsplash.jpg

Unohda kirjoittelu ja keskity treffeihin!

Olen itse matchmakerina sitä mieltä, että ainoastaan tapaamalla ihmisen kasvokkain voit sanoa, mikäli väliltänne löytyy kemiaa. Kirjoittelemalla kymmenien eri matchien kanssa sovelluksissa tuhlaat luultavasti vain aikaasi. Sovi jokaiselle kuukaudelle ainakin yhdet treffit, mutta älä jätä treffejä vain nettideittipalveluiden matchien varaan.

Heti kun joku sanoo minulle haluavansa löytää parisuhteen kysyn, mitä hän on tehnyt sen löytymiseksi?
Esitä tämä sama kysymys nyt itsellesi. Et voi löytää elämäsi rakkautta tai sielunkumppania, jos et tutustu uusiin ihmisiin ja anna heille mahdollisuutta tutustua myös sinuun. Esimerkiksi PK seudulla on tarjolla sinkuille suunnattuja tapahtumia, kuten lokakuussa järjestettävät Treenitreffit, jossa voit tavata muita sporttisia sinkkuja!

Tuolla on aivan varmasti joku ihminen, joka haluaa rakastua juuri sinuun. Hän pitää persoonastasi, ulkonäöstäsi ja kaikesta sinussa. Hän haluaa keskustella kanssasi, lähellesi, koskettaa sinua ja odottaa tapaamistasi. Hän ikävöi sinua silloin, kun ette ole yhdessä. Nyt on vain aika etsiä tämä henkilö käsiisi! Aloita tutustumalla vaikka heti tänään uuteen ihmiseen tai täyttämällä vaikka pre-match kotisivuillamme. Selvitetään yhdessä voisinko olla avuksi parisuhteen löytymisessä.  

Mikä estää sinua eniten löytämästä parisuhdetta?