Matchmakerin vinkit: Kiinnitä näihin kriteereihin huomiota kun etsit kumppania!

 Kaunis, nuori ja isot tissit.

Rikas, lihaksikas ja hyvä sängyssä.

blogi.jpg

Mitä ajatuksia sinulle heräsi noista kriteereistä? Etsiikö henkilö mielestäsi ennemmin yhden illan huumaa, vai vakavaa parisuhdetta? Tai onko joku noista kriteereistä itsellesi tärkeä?

Jos nyt kysyisin sinulta “Mitä oikeasti etsit juuri nyt?”, niin olisiko siihen mielestäsi helppoa vai vaikeaa vastata? Nimittäin väitän, että jos tiedät mitä etsit, niin myös sen löytäminen on helpompaa.

Tämän postauksen tarkoitus onkin saada sinut miettimään millainen ihminen jakaisi kanssasi samanlaisen tavan ajatella elämästä. Kaikkihan me ollemme omasta mielestämme ”mukavia, huumorintajuisia ja luotettavia”, mutta nuokin kriteerit tarkoittavat eri ihmisille eri asioita.
Halusin helpottaa hieman ajatustyötäsi ja johdatella sinut miettimään tarkemmin sitä, mitä oikeasti etsit.

Arvot

Ilman yhteistä arvomaailmaa parisuhteella on heikko todennäköisyys onnistua. Mutta mitä hittoa ne “arvot” oikeasti edes ovat?

Arvo on jokin syvempi asia elämässä, jonka SINÄ koet tärkeäksi. Kissa ei siis ole arvo, mutta eläinten kunnioittaminen ja eläinrakkaus on. Jos sinulla on kissa, niin kuinka todennäköisesti viihtyisit ihmisen kanssa, joka vihaa kissoja? No niin, sait kiinni ajatuksesta.

Myös esimerkiksi luottamus voi olla sinulle tärkeä arvo, jopa paljon tärkeämpi kuin ensi alkuun ajattelitkaan. Olet ehkä joutunut aikaisemmassa suhteessa petetyksi, joten tuo asia on noussut omassa arvoasteikossasi todella korkealle. Et ehkä kestäisi ihmistä, jonka kanssa olisi vaikea sopia tapaamista ja hän peruisi tapaamiset toistuvasti. Se herättäisi sinussa epäilyksiä.
Haluat jotain, johon voit luottaa ja jonka tiedät pysyvän.

Yksi tärkeä arvo, jonka moni asiakkaani tuo esille on itsestään huolehtiminen. “Tykkään että kumppani urheilee” ei vielä kerro oikein mitään. Tykkäät miksi? Siksi, että hän on pois maisemista?

Luultavasti haluaisit urheilevan kumppanin siksi, että voitte urheilla yhdessä tai haluat kumppanin, joka näyttää urheilulliselta. Luultavasti hän odottaa sinulta myös samaa.

Mieti siis mitkä arvot ovat sinulle tärkeitä elämässä. Näistä ei kannata luopua, koska ne ovat iso osa sinua.

sukellus.jpg

Elämäntyyli

Millainen elämäntyylisi on? Oletko rutiineja rakastava vai elätkö mieluummin spontaania elämää, jossa seikkailu voi alkaa heti huomenna? Mitkä asiat täyttävät arkesi?

Samanlainen elämäntyyli tekee yhteisestä elämästä helpompaa. Silloin kummankaan ei tarvitse tehdä isoja kompromisseja. Kompromissien teko voi olla ajatuksen tasolla helppoa, mutta kun sinulta viedään tapasi elää, voit olla ison kriisin edessä. Tästä saimme hyvin esimerkin Ensitreffit Alttarilla ohjelmasta, jossa parin täysin erilaiset elämäntyylit aiheuttivat nopeasti kitkaa.

Kerro potentiaaliselle treffikumppanillesi oletko kaupungin hälinässä viihtyvä, vai karkaatko mieluiten mökin rauhaan viikonloppuna. Oletko ajatellut, että voisit tulevaisuudessa muuttaa vaikka ulkomaille, vai haaveiletko rauhallisesta perhe-elämästä omakotitaloineen? Eräs asiakkaani sanoi, että hän ei viihdy alkuunkaan kesämökeillä tai ole luontoihminen muutenkaan. En siis välttämättä matchaisi häntä ihmisen kanssa, joka nauttii eniten lintujen laulusta keskellä ei mitään.

Elämäntilanne

Olen tavannut paljon ihmisiä, jotka ovat eronneet sen takia, että he ovat olleet erilaisessa elämäntilanteessa. Usein tämä liittyy juuri lapsiin; Toinen haluaisi perustaa perheen ja toinen ei. Elämäntilanteen erot liittyvät myös siihen tilanteeseen, kun ihastut, mutta toinen ei olekaan valmis parisuhteeseen. Myös uusioperhekuvioon lähteminen voi tuntua hankalalta juurikin erilaisten elämäntilanteiden takia.

Kun tiedät ainakin suunnilleen mitä toivoisit elämässäsi tapahtuvat vaikkapa 5 vuoden sisällä, niin sinun on helpompi löytää ihminen, joka katsoo saamaan suuntaan. Pahinta on jäädä odottamaan, että toinen ihminen on valmis. Hän todennäköisesti ei ole kanssasi koskaan valmis ja sinä tuhlaat vain aikaasi. On olemassa joku, joka toivoo samoja asioita kuin sinäkin. Usko minua.

Kun olet selkiyttänyt itsellesi omat arvosi, oman elämäntyylisi ja oman elämäntilanteesi, niin sinun on paljon helpompi pukea sanoiksi sen, millaista ihmistä haet. “Mitä minä etsin juuri nyt” on nimittäin vaikeampi kysymys, mitä ehkä aluksi saatat ajatellakaan.

intensiiviryhmä.png

Ps. Oletko yli 35-vuotias nainen ja olet ollut sinkku yli 2 vuoden ajan?

Ensi viikolla Helsingin Tapanilassa starttaa Sinkkunaisten Intensiiviryhmä, jonne on vielä muutama paikka vapaana! Ryhmän tarkoitus on tuoda yhteen samanhenkisiä naisia, joilla on samanlainen elämäntilanne. Jokaisella tapaamisella (3 kpl) on eri teema, josta keskustelemme. Ryhmää vetävät Match by K:n perustaja ja ammattimatchmaker Katri Gruner, sekä ET Psykoterapeutti Jonna Lehtosaari, jolla on yli 10-vuoden kokemus ihmissuhteiden käsittelystä. Ryhmän tarkoitus on toimia voimauttavana ja innostavana kokemuksena sen jäsenille.

Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan!