Rakkauden löytymiseen ei voi vaikuttaa itse... Vai voiko?

Keskustelin ystäväni kanssa muutama päivä sitten siitä, voiko ihminen itse vaikuttaa siihen löytääkö parisuhteen ja rakkauden.

“Joka kerta, kun olen kohdannut jonkun mielenkiintoisen ihmisen se on ollut sattumaa.” ystäväni sanoi.

josh-felise-yIMy3ERBc3o-unsplash.jpg

Itse taas ajattelen, että aktiivisuus ihmissuhteiden solmimisessa on hyvästä! Meitä ei ole luotu olemaan yksin ja jokainen meistä kaipaa seuraa. Osa eri tarkoituksella toki kuin toiset. Niin kauan, kuin kohtelee ihmisiä kunnioittavasti, niin en näe tässä ongelmaa. Kävin itsekin kymmenillä treffeillä ennen kuin löysin sen oikean. Monilla ihan ok treffeillä ja myös niillä treffeillä, jotka olisivat voineet jäädä tapahtumatta. Usein kävi myös niin, että toinen osapuoli kiinnostui ja tunsin tuskaa siitä, että itse en vain löytänyt väliltämme kipinää.

Uskon 100%, että jokainen voi halutessaan löytää elämänkumppanin ja rakastua. Itse on tietenkin ensin uskottava, että niin voi tapahtua. Kellekään se tuskin tapahtuu puoliväkisin. “Jos se ei ole tähänkään mennessä tapahtunut, niin tuskin tapahtuu tulevaisuudessakaan” on huonoin selitys jonka tiedän. Bisnesmaailmassakin moni kaatuu ja nousee ylös lukemattomia kertoja, ennen kuin löytää tien menestykseen. Ajattelen, että usein rakkaudessakin tarvitaan joskus epäonnistumisia, eikä ketään ole “tuomittu” olemaan yksin loppuelämää. Joskus huono parisuhde näyttää sen, mitä oikeasti tarvitset seuraavaksi elämääsi.

Mitä sitten tarkoittaa se, että voi vaikuttaa itse rakkauden löytymiseen? Mielestäni tässä on kolme tärkeää osa-aluetta

• Otat vastuun itsestäsi ja omasta onnellisuudestasi. Et syystä parisuhteen puuttumisesta lapsuuttasi, kiireistä elämäntyyliä, ulkonäköäsi, kohtaloa tai mitään muutakaan ulkoista tekijää. Jos olet yksinäinen ja kaipaat rakkautta, niin kukaan muu ei tilannetta voi muuttaa kuin sinä itse. Kyse ei ole syyllistämisestä vaan tosiasian ymmärtämisestä.

• Tutustut itseesi: Millainen olen? Mistä pidän? Mistä en pidä? Mitkä asiat ovat minulle oikeasti tärkeitä? Mistä asioista en voisi parisuhteen vuoksi luopua? Entä millaisen kumppanin minusta saa parisuhteen toinen osapuoli?

• Luo itsellesi mahdollisuuksia kohdata uusia ihmisiä. Usein kierrämme päivästä toiseen samat paikat: Kodista töihin ja harrastuksiin. Voi olla, että et esimerkiksi työpaikalla tapaa uusia ihmisiä ollenkaan. Parisuhteen löytyminen vaatii yleensä aktivoitumista. Toki nettideittailua voi kokeilla, mutta rinnalla kannattaa myös altistaa itsensä uusille kohtaamisille, vaikka se alussa tuntuisi vaikealta ajatukselta. Tutustuminen on loppujen lopuksi HYVIN helppoa.

Usein ihmisistä ajatellaan enemmän negatiivista kuin positiivista, jos he deittailevat ahkerasti. Jos kyseessä olisi vaikka tenniksen pelaaminen joka viikko uuden ihmisen kanssa, niin tilanteessa ei olisi lainkaan samanlainen ikävä klangi. Usein treffaileva mies on automaattisesti monen mielestä pelimies ja nainen heitukka, jolta puuttuu moraali.

phuoc-le-4RgKWUvfEuI-unsplash-001.jpg


Suosittelen silti pitämään treffien jälkeen joitakin päiviä taukoa, koska mieli prosessoi tapahtuneita kohtaamisia joskus pitkäänkin. Tunteesi saattaa olla heti tapaamisen jälkeen erilainen, kuin muutaman päivän päästä saatuasi hieman etäisyyttä tapahtuneeseen. Joskus kiinnostus herää heti ja joskus käy niin, että vasta useampien treffien jälkeen osaat sanoa, onko potentiaalia jatkoon vai ei. Olemme todella erilaisia; Osa menee tunteella suin päin ja osa haluaa edetä rauhassa ja näyttää itsestään myös vähän kerrallaan.

Rakastua ei voi väkisin, mutta jos laittaa kaiken kohtalon varaan, niin kannattaa ainakin harkita takarajaa sille, kuinka kauan on valmis olemaan yksin? Voi olla, että joudut kohtaamaan 100 ihmistä, ennen kuin kiinnostut kenestäkään tai sitten käy kuten eräälle asiakkaalleni, että tapaamisemme jälkeisenä päivänä hän törmäsi lähikaupassa vanhaan tuttuun ja he sopivat treffit. Ja rakastuivat.

Anna elämälle mahdollisuus yllättää, etsi ja ole itse löydettävissä.

Jos haluat oppia lisää siitä, kuinka voit tehdä itsesi houkuttelevamman ja oppia tunnistamaan tilanteet, joissa kannattaa toimia, niin suosittelen osallistumaan 29.8 pidettävään Viimeinen kesä sinkkuna -valmennukseen. Valmennus on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät pelkää kehittää itseään ja ovat valmiita parisuhteeseen. Suosimme valmennuksen vielä toisen kerran tänä vuonna ja paikalla ovat puhumassa kommunikaation ja vuorovaikutuksen ammattilaiset. Tapahtumaan on vielä muutama paikka vapaana!
Lue lisää valmennuksesta Tapahtumat -osiosta ja varaa paikkasi jo tänään!