Viisi vinkkiä ensikertalaiselle deittailijalle!

Saan viikoittain viestejä ihmisiltä, jotka kaipaavat apua deittailuun ja sen aloittamiseen. Osalla on vain muutamia virityksiä menneisyydessä ja osa vasta aloittelee treffitaivaltaan. Monelle pelin säännöt ovat vielä epäselvät: Kuka kysyy, miten kysyy ja minne kysyy?

Olen huomannut, että deittailuun liittyviä asioita ei juuri opeteta missään. Ei voida siis olettaa, että jokainen tietäisi automaattisesti millainen on sopiva tyyli lähestyä toista tai kuinka voi tehdä hyvän vaikutuksen ensitreffeillä! Saatat olla myös epävarma siitä, mitä treffikumppanisi sinusta ajattelee ja mistä tiedät, onko hän todella kiinnostunut vai ei. Ehkäpä haluaisit parisuhteen, mutta tunnet, että sopivan kumppanin löytyminen on työn ja tuskan takana.

Voin lohduttaa, että et ole mietteidesi kanssa todellakaan yksin. Todella moni sinkku miettii näitä samoja asioita kuin sinäkin.

sara-kurfess-1359208-unsplash.jpg

Lue myös: Mitä treffikumppanisi ajattelee sinusta kolmen ensimmäisen minuutin aikana?

Vaikka sinulle ei olisi vielä kertynyt rakkaudessa kokemusta, niin älä huoli. Sinulle tulee varmasti vielä olemaan tilanteita, joista opit ja joista jatkat entistäkin itsevarmempana eteenpäin! Ihmissuhteet eivät ole helppoja ja joskus tulee mokattuakin. Se on vain elämää. Luultavasti seuraavalla kerralla tiedät paremmin, kuinka toimia. Kun itsevarmuutesi kasvaa, niin uskallat flirttailla ja tehdä myös rohkeammin aloitteita. Jos olet aivan vasta-alkaja romantiikassa, niin nyt kannattaa olla tarkkana. Nimittäin annan sinulle…

Viisi vinkkiäni ensitreffeille!

 1. Harjoittele itsevarmuutta!

  Alussa itsevarmuus - tai paremminkin sen puute vaikuttaa eniten käytökseemme. Itsevarmuus paranee kun saat kokemusta, joten kannattaa rohkeasti hakeutua ihmisten seuraan. Älä ajattele, että sinun pitäisi mennä treffeille vasta kun olet 100% varma, että vastassa on täydellinen kumppani. Suosittelen lähtemään treffeille siitäkin syystä, että opit keskustelemaan ja olemaan vuorovaikutuksessa tuntemattoman ihmisen kanssa.

 2. Kerää extra-pisteet ystävällisyydellä ja kohteliaisuudella

  Se tulee luultavasti olemaan asia, jolla jäät parhaiten deittisi tai ihastuksesi mieleen! Vaikka coolina oleminen tuntuu hyvältä idealta, niin saatat antaa helposti itsestäsi etäisen ja ylimielisenkin vaikutelman. Hymyile ja ilahduta avaamalla hänelle ovi ja tarjoamalla kahvit. Ystävällisyys on myös tapa erottua muista. Jos kaveriporukassasi muut ovat koviksia, niin voit ottaa sen ystävällisen ihmisen roolin!

 3. Ota rauhallisesti äläkä mene asioiden edelle

  Treffeille kaiken aa ja oo on rento tunnelma, joka myös poistaa jännitystä. Suosittelen aina ensitreffeille helppoja keskustelunaiheita, joiden avulla tunnelma pysyy positiivisena. Vältä kuulustelua, liian henkilökohtaisia kysymyksiä ja hyvin mielipiteitä herättäviä aiheita.

 4. Anna toiselle oma fyysinen tila

  Fyysisellä tilalla tarkoitetaan sitä aluetta, jolle emme halua tuntematonta ihmistä. Se on jokaisella henkilökohtainen ja erilainen. Jotkut tykkäävät halailusta ja olla vaikka ventovieraan läheisyydessä. Osa kuitenkin haluaa alussa hieman etäisyyttä. Alussa treffikumppanin kättely on hyvä idea ja lopussa voi halata, mutta siihen on kysyttävä lupa. Toinen saattaa tuntea liian rohkean lähestymisen kiusallisena.

 5. Rehellisyys on tärkeintä!

  Haluatko tavata uudelleen? Vai tuliko sinulle tunne, että toisille treffeille ei kannata enää mennä? Kerro se rohkeasti deittikumppanillesi! Älä kiertele ja kaartele, tai leiki mystistä olentoa. Suoraan sanominen kannattaa aina. Jos käy niin, että deittisi ihastuu ja sinä et, niin on silti reilumpaa kertoa suoraan omista tunteista kuin huonon omantunnon takia lupautua vielä tapaamaan uudelleen. Voit myös sanoa, että haluat hieman miettiä ja palaat asiaan muutaman päivän jälkeen.

Jos kaipaat vielä lisää vinkkejä deittailuun ja esimerkiksi siihen, kuinka kannattaa lähestyä mielenkiintoisen oloista tyyppiä ihan livenä, niin suosittelen sinua lukemaan Deittailun Käsikirjan!

deittailun_käsikirja.pngKäsikirjassa edetään kirjoittelun kautta tutustumiseen ja itse ensitreffeille. Siinä on konkreettisia neuvoja ja vinkkejä siihen, kuinka teet vaikutuksen ja jäät positiivisesti ihmisten mieleen. Kirjan luettuasi, olet entistä valmiimpi kohtaamaan sen juuri sinulle sopivan ihmisen!