Matchmakerin vinkit treffeille: Kiinnitä näihin asioihin huomiota!

Katri Gruner on yhdistänyt työkseen ihmisiä treffeille jo yli vuoden ajan! Matchmaker tapaa sinkkuja sekä henkilökohtaisesti, että erilaisissa tapahtumissa ja kuulee tarinoita onnistuneista ja ei niin onnistuneista treffeistä lähes päivittäin.
Jopa pienet asiat saattavat lopulta ratkaista sen, millaisen kuvan annamme itsestämme toiselle ihmiselle. Asia, jota itse pidämme vähäpätöisenä voi olla jollekin toiselle ihmiselle suurin inhotuksen aihe. Kannattaa siis kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin etenkin silloin, jos deittisi vaikuttaa kiinnostavalta ja haluat tehdä häneen vaikutuksen!

pariskunta_kahvilla.jpg

Kiroilu

Yksinkertainen vinkki: Älä kiroile. Kiroilu antaa ihmisestä todella sivistymättömän kuvan. Jos haluat tietoisesti luoda toiselle itsestäsi mielikuvan, että olet sivistymätön moukka, niin silloin kiroilu toimii. Vaikka normaalisti v-alkuiset olisivat osa jokapäiväistä kieltäsi, niin koita siivota suusi treffeillä ja jätä luuranko odottamaan kaappiin siihen asti, kunnes olet saanut toisen valloitettua muilla konsteilla. Kiroilu yhdistetään usein myös alempaan koulutustasoon.

Oudot äänet

Eräs asiakkaani sanoi, että hän ei voisi koskaan kuvitella tapailevansa naista joka maiskuttaa äänekkäästi. Pinnallista tai ei, niin jopa tiedostamattamme toisen ihmisen outo tai häiritsevä ääntely saattaa vaikuttaa siihen, pidämmekö ihmisestä vai emme. Maiskuttaminen, ryystäminen ja röyhtäily on myös TODELLA epäseksikästä! Pahin virhe on niistä tai yskiä äänekkäästi kohti treffikumppania tai “ryystää räkää” . Jos esimerkiksi sairauden takia on pakko ääntelehtiä niin on kohteliasta kertoa tästä treffikumppanille heti treffien aluksi.

Resting bitch face

Joskus perusilmeemme on hyvin tympääntynyt ja jopa ilkeä, eli niin sanottu “resting bitch face”. Tällainen ilme deitin kasvoilla ei varsinaisesti rohkaise keskusteluun. Suosi katsekontaktia, hymyä ja hymyile myös silmilläsi. Vältä myös jatkuvaa muualle vilkuilua. Se antaa sinusta hermostuneen vaikutelman, aivan kuin etsisit koko ajan pakoreittiä pois paikalta.

Volyymiä hiljemmalle!

On todella häiritsevää, jos oma deitti puhuu todella kovaan ääneen ja siihen päälle vielä nauraa räkättää niin, että koko kahvila tai ravintola kääntyy katsomaan. Jos tiedät olevasi kovaääninen ja etenkin innostuessasi desibelit nousevat, niin kannattaa kiinnittää tähän huomiota.
Puhu mieluummin hieman pehmeämmällä äänensävyllä ja hillitymmällä volyymillä, kuin että muistutat ulosanniltasi huutokaupan vetäjää.

ramiz-dedakovic-1331879-unsplash.jpg

Suun hygienia

Kun näit ylläolevan kuvan, niin mihin kiinnitit hänessä ensimmäisenä huomiosi?

Huomaamme usein ensimmäisenä vastapuolen hampaat ja viimeistään silloin, kun keskustelemme kasvokkain. Kaunis hammasrivistö luo mielikuvan terveestä ja hyvinvoivasta ihmisestä. Hampaista kannattaa poistaa hammaskivi ja värjäytymät hammashoitajalla ja huolehtia siitä, että hengitys tuoksuu raikkaalle. Jos tupakoit, niin älä missään nimessä vedä henkosia juuri ennen treffejä. Useimmille tupakanhajuinen hengitys on kuolinisku treffeille!
Älä kuitenkaan jauha purkkaa kun keskustelet toisen kanssa kasvokkain, koska moni pitää sitä todella häiritsevänä.

Alkoholi

1-2 annosta alkoholia on ensitreffeillä ok, mutta pitäydy silloinkin viinissä tai miedoissa alkoholijuomissa. Alkoholi treffeillä on hankala asia. Et voi etukäteen tietää kuinka treffikumppanisi suhtautuu juomiseesi ja pahimmassa tapauksessa varoituslippu nousee heti, jos treffikumppani haluaa tilata ensimmäiseksi juomaksi vodkacolan. Tilasitpa ensimmäisenä juomana mitä tahansa miestä vahvempaa, niin tärkeintä on säännöstellä juomista treffien aikana. Olen kuullut kymmeniä tarinoita siitä kuinka treffikumppani on tullut jo valmiiksi humalassa treffeille tai humaltunut treffien aikana niin, että keskustelusta ei ole tullut yhtään mitään. Yleensä tällaisen ylilyönnin jälkeen tilannetta on enää vaikea jälkeenpäin korjata ja luultavasti treffikumppanisi etsii jonkun, joka kestää elämää selvin päin.
Olen kuullut myös tarinan, jossa treffeille humalassa tullut piinasi vielä kuukausia toista osapuolta yöllisillä puheluilla ja vaati selitystä kipinän puuttumiselle.

Omasta juomattomuudestakaan ei kannata silti tehdä numeroa. Voit kertoa kohteliaasti, ettet pidä alkoholista tai juot vain harvoin. Asian perusteleminen esimerkiksi omalla tai läheisen alkoholiriippuvuudella on ehkä hieman liian raskas aihe heti ensitreffien kärkeen ja vie heti keskustelun liian syviin vesiin.

bence-boros-354460-unsplash.jpg

Tässä vielä pieni kertaus


Tule treffeille siististi pukeutuneena, hyvältä tuoksuen ja hampaat tarkistettuna. Tervehdi deittiäsi iloisesti, mutta jos hän ei tarjoa halausta, niin tyyny jämäkkään käden puristukseen. Käyttäydy kohteliaasti, hymyile ja katso treffikumppaniasi silmiin kun keskustelette. Älä puhu liian äänekkäästi, vaan hillitse puheen ja naurun volyymiä. Puhu muutenkin toista kunnioittavaan sävyyn, äläkä tehosta puhetta kirosanoilla. Jos lipsahtaa, niin pahoittele. Sekin on kohteliasta.
Kiinnitä huomioita hyviin pöytätapoihin ja etenkin siihen, että syöt suu kiinni, etkä puhu ruoka suussa. Mikäli tilaat alkoholia, niin juo sitä pikku hiljaa ja nauti myös vettä välissä.