Mitä treffikumppanisi ajattelee sinusta kolmen ensimmäisen minuutin aikana?

Joidenkin tutkimusten mukaan ensivaikutelma uudesta ihmisestä syntyy noin 90 sekunnissa. Tässä ajassa toinen osapuoli tekee sinusta tulkinnan, jota et voi välttämättä muuttaa jälkikäteen. Ensivaikutelmaan saattaa vaikuttaa pienikin ilme tai ele, jota saatat pitää vähäpätöisenä. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota omaan käytökseen ja kommunikaatioon erityisesti silloin, kun haluat tehdä vaikutuksen - kuten esimerkiksi treffeillä! Parhaimmassa tapauksessa treffikumppanisi hullaantuu sinuun heti ensisilmäyksellä!

treffit'.jpg

Vuorovaikutusvalmentaja Petra Alijärvi on todellinen ensivaikutelman asiantuntija! Petra on myös yksi Viimeinen kesä sinkkuna -valmennuksen puhujista ja valmennuksessa hän auttaa osallistujia ymmärtämään oman käytöksen merkityksen ja vie osallistujat syvemmälle vaikutuksen tekemisen psykologiaan ja ihmismieleen. Mikä tekee meistä lopulta houkuttelevia toisen ihmisen silmissä?


Tähän postaukseen Petra antoi viisi vinkkiä siihen, kuinka teet vastapuoleen vaikutuksen ensitreffeillä. Vaikka ensivaikutelma onkin lähes sekuntipeliä, niin Petra haluaa kuitenkin muistuttaa, ettei ensivaikutelmaan kannata myöskään sokeasti luottaa.
- Kannustan rohkeasti antamaan tutustumiselle aikaa, varsinkin jos kyseessä on tarkoitus löytää elämänkumppani. Silloin voimme arvioida omia ennakko-odotuksiamme ja myös ennakkoluulojamme rehellisemmin.
Kun puhutaan ensivaikutelmaa niin mietimme sitä liian usein vain omasta näkökulmastamme tiedostamatta, että myös muut ihmiset arvioivat meitä samalla tavalla. Liian kriittinen ja armoton ei siis kannata olla, koska emme toivo sitä itsemmekään kohdalla.

Ensivaikutelma on monen tekijän summa, joten kokonaisuus kannattaa ottaa haltuun.
Tässä Petran vinkit:

1. Ole ajoissa paikalla. Myöhästyminen saattaa antaa sinusta mielikuvan, ettet arvosta treffikumppanisi panosta ilmaantua paikalle sovittuun aikaan. Treffikumppanillasi saattaa olla myöhästelijöistä jo valmiiksi negatiivinen mielikuva. Joillekin myöhästely rinnastuu mielikuvissa laiskuuteen ja välinpitämättömyyteen. Usein tällaisten huonojen tapojen taustalla voi olla yllättävän suuria arvokysymyksiä.

2. Kun näet ihmisen kävelevän sinua kohti, ota katsekontakti. Silloin ihminen tietää, että hän on tullut huomatuksi ja että haluat tavata juuri hänet. Pelkäämme usein ottaa kunnollisen katsekontaktin, vaikka se olisi todella tärkeää!
Katsekontakti on myös sinun ja treffikumppanisi ensimmäinen yhteys.

3.     Hymyile! Useimmat haluavat elämänkumppanikseen iloisen ja positiivisen ihmisen. Hymy heti ensitapaamisessa luo miellyttävän kuvan sinusta. Hymy myös madaltaa rimaa tutustua.

matthew-hamilton-166549-unsplash.jpg

4. Kättele reilusti. Jokainen meistä tietää varmasti millainen on ”lahnakäsi”. Kun kättelet, niin kerro siinä hetkessä olevasi itsevarma kunnollisella kädenpuristuksella. Itsevarmuus tekee sinusta seksikkään.

5. Ole tilanteessa läsnä: Älä vilkuile kännykkääsi tai muita ihmisiä, vaikka sinua jännittäisi. Älä vastaile viesteihin tai puheluun, ellei kyseessä ole hätätilanne. Näytät treffikumppanillesi, että haluat antaa hänelle täyden huomiosi.

william-moreland-1348825-unsplash.jpg

Viimeinen kesä sinkkuna -valmennus on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokea onnistuneet treffit! Koulutuksen tarkoitus on tehdä sinusta rakkausmagneetti ja opit vaikuttamisen psykologiasta kullanarvoisia vinkkejä. Näistä opeista on hyötyä myös muissa tilanteissa, eli aina silloin kun haluat muiden ihmisten pitävän itseäsi huipputyyppinä!

Ilmoittautu valmennukseen täällä.