Sinkku! Laita kännykkä pois ja tule ihmisten ilmoille!

Puhelin pirisee… viestiä pukkaa! What’s upissa erilaiset ryhmät puskevat parhaimmassa tapauksessa kymmeniä uusia kommentteja tunnissa. Miten ihmeessä yhteydenpito on ennen voinut onnistua, kun on pitänyt lähettää kirje tai mennä itse paikan päälle kertomaan asiansa?
Vaikka toisen ihmisen kanssa kommunikointi on nykyään tehty meille todella helpoksi, ei kukaan voi varmasti kieltää sitä tosiasiaa, etteikö puhelin ja sosiaalinen media tekisi meistä myös yksinäisempiä. Siitäkin huolimatta, että yhteydenpito on nopeaa, eikä vaadi edes liikahtamista paikasta a paikkaan b jättää se täyttämättä meissä erään tärkeän tarpeen; Toisen ihmisen kohtaamisen.

puhelinkädessä.jpg

Kun olemme kännyköissämme kiinni emme samalla tavalla enää joudu menemään ihmisten ilmoille tai tutustumaan uusiin ihmisiin spontaanisti. Olemme usein myös kiireisiä, joten siinäkin mielessä pikaviestit ja hymiöt vastaavat tarpeitamme paremmin kuin se, että matkustaisi toisen luokse kasvotusten juomaan kahvia. Puhelussa tai viestitellessä toinen ihminen jää silti aina tietyllä tasoilla etäiseksi, koska keskustelu kasvotusten tarjoaa aina mukanaan myös eleitä, kehon asentoja ja ilmeitä. Ne eivät what’s upissa voi mitenkään näkyä vastapuolelle.

Ennustan, että tulevaisuudessa trendi menee suuntaan, jossa ihminen haluaa taas olla toisen ihmisen seurassa - siis ei virtuaalitodellisuudessa vaan livenä. Ehkäpä meitä alkaa vaivata jossain kohtaa someniskan lisäksi pikaviestiähky…?
Nyt on jo huomattavissa, että kaikenlainen pysähtyminen, rauhoittuminen ja mindfullness on in, koska emme kestä sitä kaikkea informaatio- ja ärsyketulvaa mitä meille tarjoillaan joka tuutista. Tätä ongelmaa ei ole, kun pysähtyy kuuntelemaan toisen ihmisen äärelle kuuntelemaan, mitä hänellä on sanottavanaan.

Itse matchmakerinä olen huomannut, että moni janoaa toisen ihmisen läsnäoloa elämäänsä. Hipaisu käteen, välittävä halaus tai intohimoinen suudelma ovat asioita, joita paraskaan tekniikka ei tule korvaamaan. Ainakaan ihan lähitulevaisuudessa!
Toisaalta netti antaa mahdollisuuden tutkailla sinkkumarkkinoiden valinnanvaraa omassa rauhassa ja hieman salaakin. Pakit on helpompi antaa, kun vaan jättää vastaamatta viestiin. Olisi inhottavaa sanoa toiselle ihmiselle päin naamaa, että “sori, olet todella mukava tyyppi, mutta mulla ei vain tullut sellaista tunnetta, että haluaisin tavata vielä uudelleen”.

Vai olisiko se…?

Kun mietit mitkä ovat olleet elämässäsi kaikista hienoimpia juttuja, niin harvoin niihin liittyy kännykkä tai läppäri. “Vietimme ikimuistoisia ystäväni nelikymppisiä kännykät kädessä ja kirjoittelimme what’s up ryhmässä!”.
Tuskin aivan niinkään.

addut1.jpg

Kun loin Match by K deittipalvelun, niin päätin heti, että yksi “sääntö” on se, että matchaamani parit tutustuvat oikeassa elämässä, eivätkä hymiöiden avulla. Lähes jokainen, joka on esimerkiksi kertonut minulle olleensa Tinderissä kritisoi juuri sitä, etteivät keskustelut etene mihinkään tai ne ovat hyvin pintapuolisia. Lisäksi ihminen on AINA erilainen face to face, kuin pelkkänä kirjainpötkönä ruudulla. Siksikin kannatan tapaamista ilman ruutua joka merkityksessään.

Match by K:n ensimmäinen tapahtuma Treenitreffit kokoaa 5.4 klo.18 Tapanilan Urheilukeskukselle liikunnallista elämäntapaa arvostavia sinkkuja rennon illan merkeissä. Jos treeni on tavalla tai toisella osa elämääsi ja haluaisit löytää samanhenkistä seuraa, niin tämä tapahtuma on sinulle!! Pääset ilmoittautumaan suoraan alla olevasta linkistä. Otamme paikalle vain rajallisen määrän ihmisiä.
Toivottavasti tapaamme perjantaina, ihan kasvotusten.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot
https://www.matchbyk.fi/tapahtumat