5 syytä, miksi matchmaking toimii paremmin kuin nettideittailu!

Muistan, kun noin kaksi vuotta sitten seurasin vierestä sinkkuystävieni yritystä löytää elämäänsä rakkauden. Olin itse ollut jo hyvän aikaa parisuhteessa, joten deittailukulttuuri kaikkine ulottuvuuksineen tuntui minusta jokseenkin turhauttavalta kissa-hiiri -leikiltä. Muistan ne kymmenet keskustelumme, jossa toisesta osapuolesta paistoi milloin innostus, milloin jännitys ja usein myös pettymys tuhlatun ajan (ja tunteiden) takia. Minusta yksi iso ongelma oli, että ihmissuhdevirityksen kanssa oli jo alunperin haluttu ihan eri asioita, joita ei uskallettu kertoa rehellisesti heti ääneen. Tämä johti siihen, että toinen osapuoli koki tulleensa harhaajohdetuksi ja homma meni puihin. Kun tällaisia kokemuksia mahtuu vuoteen useampi, niin ymmärrän todellakin puheet nunnaluostarista.

freestocks-org-191995-unsplash.jpg

Koska suurin osa sinkkuystävistäni oli tuohon aikaan naisia pääsin näkemään luonnollisesti asioita enemmän naismaisesta näkökulmasta. Aika moni heistä oli sitä mieltä, että jos joku mukava mies on vielä sinkkuna, niin hänellä on samaan aikaan vähintään kymmenen viritystä, kauhea tarve päästä äkkiä sänkyyn tai vähintään keskeneräinen tilanne ex-kumppanin kanssa taustalla kummittelemassa! Itse en taas uskonut tähän teoriaan ja olin aivan varma, että tuolla jossakin on paljon miehiä, jotka haaveilevat parisuhteesta ja perheestä. Ehkä naiset ottavat rohkeammin aiheen esille, siinä missä miehiä ajatus saattaa hieman jopa ahdistaa, etenkin jos kissa nostetaan pöydälle heti ensitreffeillä.

Siispä vinkkinä kaikille naisille: Älkää heti alkako tivaamaan mieheltä, että miten on, haluathan varmasti perheen ja naimisiin!?! Ottakaa rauhallisesti, katsokaa miten juttu etenee ja syntyykö kemiaa.

Miten nettideittimaailmasta voi sitten löytää juuri itselleen sopivan ihmisen, siis niiden satojen, jopa tuhansien ehdokkaitten joukosta? Itse ajattelen, että tärkeintä kemian lisäksi on edes osittain samanlainen ajatusmaailma. Annan esimerkin; Yleensä tosi sporttinen tyyppi haluaa tavata ihmisen, jonka kanssa voisi liikkua. Tai todella yhteiskunnallisesti valveutunut ihminen haluaa ehkä löytää jonkun, jonka kanssa puhua maailman tulevaisuudesta ja päivän polttavista kysymyksistä viinilasin äärellä. Tai sitten on joku, jolle mökkeily ja luonnossa liikkuminen on elinehto. Silloin hän tuskin viihtyisi henkeen ja vereen city-ihmisen kanssa, joka voi mökkeillä korkeintaan kerran vuodessa ja silloinkin puoliväkisin pakotettuna.

matchbyk.jpg

Tämä on siis se ydinajatus, miksi matchmaking toimii; Sama ajatusmaailma helpottaa tutustumista. Kokosin tähän vielä neljä muuta syytä miksi Match by K on vakavasti otettava haastaja nettideittipalveluille.

 • Samanlainen elämäntilanne helpottaa yhteisen tulevaisuuden suunnittelua. Siksi kysyn jo heti pre-matchin vaiheessa kaksi kysymystä: Onko sinulla lapsia ja haluatko tulevaisuudessa mahdollisesti perheen? Näin vältytään pettymyksiltä ja kumpikin tietää jo tavatessa, että tuolla toisella ihmisellä on samat odotukset tulevaisuudelta kuin minulla. Vaikka kuinka minulle väitettäisiin, että sillä ei ole merkitystä, niin sanoisin vuoden jälkeen, että itseasiassa se on yksi merkittävimpiä kriteereitä ihmisille elämänkumppania etsittäessä.

 • Vaikka puhun mieluummin treffeistä, ennen kuin mennään parisuhteeseen asti, niin pidän silti tärkeänä erästä asiaa: Kaikki asiakkaamme ovat valmiita rakastumaan! He eivät etsi seksiseuraa tai kirjoittelukaveria. Näiden vaihtoehtojen löytämiseksi on jo olemassa useita palveluita. En ole mikään körttiläinen, mutta uskon kuitenkin itse siihen, että hyvä parisuhde alkaa harvoin seksisuhteen seurauksena. Jokainen toki saa puuhata ensitreffeillä mitä itse parhaaksi näkee.

 • Tuntuuko sinusta, että nettideittipalveluissa kommunikointi ei etene oikein mihinkään? Olemme hieman arkoja ehdottomaan tapaamista ja pakkien saamisen pelko saa meidät pitämään kirjoittelun “kivaa päivää sulle” -osastolla. Tässä palvelussa treffit sovitaan mahdollisiimman pian! Match by K:ssa tilanne etenee näin:

  1. Ehdotan sinulle verkkotapaamisen jälkeen matchia (saat tietää hänestä perustiedot ja näet videon)
  2. Jos molemmat ovat halukkaita treffeille, yhteystiedot vaihtuvat (joko puhelinnumero tai sähköposti). Jos jompi kumpi ei ole halukas treffeille, ehdotan uutta matchia heti kun mahdollista.
  3. Treffit sovitaan mahdollisimman pian ja jätetään small talk tekstailun sijaan tapaamiseen.
  4. Päätät haluatko nähdä matchiasi enää toistamiseen.
  Helppoa!

 • Oletko epävarma, että miten siellä netissä oikein deittaillaan? Millainen kuva pitäisi laittaa? Mitä kirjoittaa? Match by K.ssa tapaan kaikki asiakkaani juuri siksi, että osaan ehdottaa heitä sopiville treffikumppaneille. Eli sinä säästät vaivaa!. Verkkotapaaminen on todella asiakasystävällinen ja kätevä keino tavata face to face, kuitenkin niin, ettei asiakkaan tarvitse fyysisesti tulla tapaamaan minua mihinkään. Laitan asiakkaalle sähköpostiin linkin, josta hän pääsee suoraan virtuaaliseen neuvotteluhuoneeseen. Kone käskee sinun kirjoittaa ruudulle nimesi ja tadaa - teknisin osuus oli siinä! Minä hoidan loput.

Kauttamme treffailu on erittäin riskitöntä, eikä meillä ole “ikuisjäsenyyttä” tai kuukausimaksuja! Maksat vain verkkotapaamisesta ja toteutuneista treffeistä. Voit myös milloin tahansa kieltäytyä treffeistä tai ilmoittaa, ettet halua enää matcheja.

Mikäli sinulle tulee vielä jotakin kysyttävää palvelusta, niin voit laittaa minulle viestiä osoitteeseen katri@matchbyk.fi. Etusivulla kannattaa tehdä heti alkuun pre-match, jonka avulla selvität helposti onko palvelussamme juuri sinun kriteereihisi sopivia treffikumppaneita!

Toivottavasti tapaamme pian!

Ystävällisin terveisin,

Katri Gruner
Match by K:n perustaja ja matchmaker