Ensitreffien kielletyt lauseet

Oletko koskaan ollut seuraavassa tilanteessa: Olet ensitreffeillä esitietojen perusteella potentiaalisen ja mukavan oloisen tyypin kanssa. Keskustelu sujuu mukavasti, kunnes treffikumppanisi päästää suustaan lauseen, joka tappaa tunnelman! Fiilis on mennyttä, samoin kuin halusi tavata tätä tyyppiä enää koskaan. Pahimmillaan keskustelu kääntyy siihen, että joudut puolustelemaan itseäsi tai ajaudutte inhottavaan väittelyyn. Kannattaa siis olla sanoissaan hienotunteinen, eikä puhua liian tuttavallisesti. Joillekin suoraan asioiden laukominen on ok ja arvostettavaa, mutta ei kaikkien. Kysyimme asiakkailtamme, mitkä ovat juuri niitä lauseita, joita kannattaa välttää ensitapaamisen aikana.


Kuva: Unsplash

Kuva: Unsplash

  1. Miksi olet sinkku?

Kysymys sinänsä on harmittoman kuuloinen, mutta suurin osa ei todellakaan halua kuulla tätä kysymystä ensitreffeillä. Pahimmillaan treffikumppani ottaa kysymyksen niin, että sillä koitetaan kaivaa esille mahdollisia vikoja, jonka takia mikään aikaisempi juttu ei ole johtanut mihinkään. Kysymys on käytännössä siis sama kuin sanoisi, että “onko sinussa jotain vikaa, kun et ole kelvannut kellekään?”

2. Näytit kuvissa erilaiselta

“Okei, siis paremmalta vai huonommalta?” Ulkonäkö on monille todella herkkä aihe ja silloin myös siihen liittyvät kommentit tulkitaan helposti väärin. Ulkonäön kehumisessa ei ole mitään väärää (toki jatkuva jumalointi voi tuntua jopa hieman ahdistavalta). Älä kuitenkaan vertaa treffikumppanisi olemusta kuvien antamaan mielikuvaan. Sanoit niin tai näin, niin helposti treffikumppani jää miettimään oliko hänen kuvissaan tai ulkonäössään jotain vikaa?
Riittää kun sanoo, että “näytät todella hyvältä” tai “todella mukava tavata”.

3. Exäni mielestä…

Entisistä kumppaneista puhuminen ensitreffeillä on lähes poikkeuksetta virheliike. Toki jos toinen kysyy jotain siihen liittyvää, niin voi esimerkiksi mainita seurustelleensa X-aikaa, mutta enempää entisiin parisuhteisiin ei kannata oma-aloitteisesti keskustelussa syventyä. Usein omasta ex-puolisosta puhuminen aiheuttaa treffikumppanille tunteen, ettei toinen ole päässyt vielä irti tai elää katkeruudessa. Sellaisen ihmisen kanssa harva on valmis parisuhteeseen, saati olemaan toiselle laastari. Oman exän haukkuminen on myös verrattavissa entisen pomon haukkumiseen julkisesti. Jokainen voi tehdä oman johtopäätöksen kuinka sivistynyttä käytöstä se on.


Oletko jo käynyt täyttämässä pre-matchin  täällä  ? Pre-matchin avulla saat tietää lyhyen kyselyn perusteella, onko palvelussamme juuri sinun kriteereihisi sopivia treffikumppaneita tällä hetkellä!

Oletko jo käynyt täyttämässä pre-matchin täällä ? Pre-matchin avulla saat tietää lyhyen kyselyn perusteella, onko palvelussamme juuri sinun kriteereihisi sopivia treffikumppaneita tällä hetkellä!

4. Kuinka monta seksikumppania sinulla on ollut?

Voisi kuvitella, ettei tätä kysymystä kukaan kehtaa esittää ensitreffeillä, mutta totuus on toinen. Kyllä kehtaa! Asia on a) todella henkilökohtainen ja b) seksikumppaniden määrä asia, jota harva haluaa kertoa lähes tuntemattomalle ihmiselle! Seksikumppanien määrän perusteella on turha tehdä tulkintaa ihmisen arvomaailmasta. On ihan ymmärrettävää, että mikäli ihminen on ollut kauan sinkkuna, niin hänellä on voinut olla myös seksisuhteita. Nehän eivät ole millään tavalla väärin niin kauan, kuin käyttää asianmukaista suojausta.

5. Mitä mieltä olet persuista / vihreistä ym.

Ensitreffeillä kaikista herkimmät ajankohtaiset aiheet kannattaa ehkä sivuuttaa tai puhua niistä hyvin yleisellä tasolla. Toki henkilön mielipiteet kertovat hänestä paljon, mutta ainakin niiden omien mielipiteiden julistaminen kääntyy helposti itseään vastaan. On paljon muitakin aiheita joista keskustella kuin siitä, mitä mieltä treffikumppani on Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikasta? Keskustelu saattaa muuttua ihan turhaan juupas-eipäs -väittelyksi, joka ei ainakaan lisää romanttista latausta. Jos politiikka on lähellä sydäntä, niin kannattaa hyvin hienovaraisesti ensin tiedustella onko treffikumppani kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja ehkä sen perusteella virittää pientä keskustelua. Tärkeää on tietysti myös kuunnella mitä toisella on sanottavana ja koittaa löytää myös sellaisia asioita, joista molemmat ovat samaa mieltä.

Mikä on lause, jota et itse olisi halunnut kuulla treffeillä?

Ps. Muista käydä täyttämässä pre-match kotisivuillamme täällä! Pre-matchin avulla selvität nopeasti onko palvelussamme juuri sinun kriteereihisi sopivaa treffikumppania!