Onko sarjadeittailu ihmissuhteiden multitaskingiä?

Maanantain treffit klo.18 kahvilassa. Siitä leffailtaan Tindermatchin luokse. Loppuviikosta ainakin yhdet lounastreffit ja viikonloppuna ystävän tuparit, jonne on tulossa kuulemma joku potentiaalinen tyyppi.

Sarjadeittailulla tarkoitetaan ilmiötä, jossa henkilö tapailee samanaikaisesti useita eri kumppaneita, mutta ei osaa tehdä päätöstä siitä, kenen kanssa haluaa edetä tapailusta oikeaan parisuhteeseen.

Kuva: Unsplash

Kuva: Unsplash

Sarjadeittailija on kuin buffetissa; Vaihtoehtoja on paljon ja valinnanvaikeus iskee! Olisi mukava maistaa kaikkea! Mitä enemmän vaihtoehtoja meillä on, niin sitä vaikeampi meidän on tehdä päätöksiä ja tämä pätee myös ihmissuhteisiin. Yhdessä kumppanissa viehättää yksi asia, toisessa toinen. Saatat tuntea, että joku tapailemistasi henkilöistä on täydellistä avioliittomateriaalia, mutta hänestä puuttuu toisen kumppanin tarjoama jännitys ja spontaanius. Meillä syntyy myös eri ihmisten kanssa yhteys eri tasoilla ja joidenkin kanssa se voi olla esimerkiksi hyvin vahva vain fyysisellä tasolla. Silloin keskusteltavaa, saati samanlaisia arvoja tämän tyypin kanssa on vaikeaa löytää.

Usein tilanne on ymmärrettävästi epäreilu niiden kannalta, jotka kuuluvat sarjadeittailijan “rinkiin”. Moni saattaa tulkita tilanteen niin, että jos kiinnostus on molemminpuolista, niin tapailu jatkuu ja silloin säädöt muiden kanssa jäävät. Tulkitsemme pettämisen hyvin eri tavoin ja siksi olisi tärkeää tehdä heti suhteen alussa selväksi, onko tarkoitus jatkaa vapaasti muiden tapailua ja millaisia ajatuksia se herättää.

Mitkä merkit sitten kertovat, että tapailemasi kumppani ei ole ehkä valmis sitoutumaan…?

Hyvään suhteeseen, myös tuoreeseenkin, kuuluu avoimuus ja se, että asioista voidaan keskustella. Jos toinen antaa epäselviä signaaleja, hänen kanssaan on vaikea sopia tapaamista tai hän vastailee monen päivän viiveellä yhteydenottoon, on melko selvää, että hänen kiinnostuksensa on jossain muualla. Sarjadeittailijan toimintatapaan kuuluu myös se, että hän saattaa pitkän hiljaisuuden jälkeen olla taas yhteydessä ja ehdottaa tapaamista, vaikka itse olit jo siinä uskossa, että juttu on kuopattu. Tämä liittyy valinnan vaikeuteen ja siihen, että ei halua sitoutua liikaa kehenkään.

On hyvä tehdä selväksi, mitä itse haluaa. Haluaako tapailla vain toisinaan vai tiiviisti? Jos toinen haluaa pitää tutkan päällä moneen suuntaan on selvää, ettei hän ole valmis mihinkään vakavaan. Tämä on aivan ok niin kauan, kuin molemmat tietävät missä mennään. Jos säätösi pitää sinua koko ajan hold-tilassa, niin hän ei kunnioita sinua riittävästi.

matchbyk.jpg


Yksinkertainen lause käyttöön!

Meillä ihmisillä on usein tapana vältellä epämukavia tilanteita, joissa joudumme mahdollisesti tuottamaan toiselle ihmiselle pettymyksen. Usein olisi kuitenkin niin paljon helpompaa puhua asioista suoraan. Lause “Haluatko tapailla myös muita"?” on suora ja vaikea kysymys, mutta säästää yleensä raastavalta epätietoisuudelta etenkin silloin, jos tunteesi ovat edenneet jo ihastumisen tasolle!
Luottamus suhteessa syntyy jo alkuvaiheessa ja usein saamme jo alussa merkkejä siitä, mikäli toinen ei ole luottamuksen arvoinen. Jos suorasta puheesta huolimatta epämääräinen kommunikaatio jatkuu on aika selvää, ettei hän ole valmis suhteeseen - ainakaan sinun kanssasi!

Testaa väestöliiton testillä millainen deittailija olet TÄÄLLÄ!

PS. Haluaisitko treffeille samanhenkisen ihmisen kanssa, jolla on samat toiveet tulevaisuuden suhteen? Käy täyttämässä sivuillamme Pre-match, niin saat tietää helposti onko palvelussamme juuri nyt sinulle potentiaalisia treffikumppaneita!