Yksinhuoltaja deittailee: "Jos kumppanilla on omia lapsia, hän ymmärtää paremmin minun arkeani"

Kuinka omat ajatukset deittailusta ja uuden parisuhteen löytämisestä muuttuvat, kun kuviossa on lapsi? Onko treffikumppanin suhteen entistä tiukemmat kriteerit?

Tähän postaukseen haastattelimme Alisaa, joka on yhden lapsen eronnut äiti. Hän on ehtinyt tapaillut muutamia miehiä eronsa jälkeen, mutta etsii vielä sitä oikeaa.
Asia jonka varmasti moni vanhempi allekirjoittaa on se, että on valikoivampi kumppanin suhteen. Moni haluaa odottaa, että seurustelu on oikeasti vakavaa ennen kuin esittelee uuden kumppanin lapselleen. Uuden kumppanin on myös oltava valmis ottamaan “koko paketti” ja hyväksyttävä se tosiasia, että lapsi menee kaiken edelle. Jos molemmat ovat sitoutuneita toisiinsa, niin suhteen saa varmasti toimimaan.

Kuva: Pexels

Kuva: Pexels

Aika on rajallista

Pienen lapsen vanhempana oma vapaa-aika on yleensä kortilla etenkin jos elää yksin lapsen kanssa. Alisan mukaan deittailun suurin ongelma onkin oman ajan vähyys, jolloin potentiaalisia kumppaneita voisi tavata. Elämäntilanteen takia kotoa ei voi poistua kovin kauaksi, eikä kahvilla voi istuskella tuntitolkulla, vaikka mies olisi kuinka mielenkiintoinen tahansa.
-Nykyään kun olen yksinhuoltaja, eli lapsi on kanssani periaatteessa 24/7 on aika todellakin rajallista. Se on joskus jopa turhauttavaa. Lounastreffit onneksi järjestyvät ja lapseni on jo sen ikäinen, että hän voi olla 1-1,5h yksin kotona tai jonkun kaverin luona leikkimässä. Pidempiä treffejä täytyy sopia sitten niihin hyvin satunnaisiin viikonloppuvapaisiin. Iltaisin lapsen nukkuessa onnistuu viestittelyt ja puhelut, joka onkin kivaa ajanvietettä.

Ei nirsompi, mutta tarkempi

Kun kuvioissa on lapsi, niin oma ajatusmaailma muuttuu ja asioita peilaa myös lapsen kautta. Millainen ihminen sopisi meidän arkeemme ja tulisi toimeen oman lapsen kanssa? Lapsi ei saa myöskään olla ongelma tulevalle kumppanille ja omasta elämäntilanteesta kannattaa kertoa heti ensi tapaamisella. Vanhemmuus on asia, jota ei tarvitse piilotella, saati hävetä.
- Samanlaiset elämänarvot ovat entistä tärkeämmät ja myös se, että elämäntilanne kohtaa edes jollain tasolla. En esimerkiksi kykenisi tapailemaan lapsettomia maailmanmatkaajamiehiä, jotka liikkuvat koko ajan paikasta toiseen ilman suunnitelmia. Oman elämäni täytyy olla jollain lailla etukäteen suunniteltua ja esimerkiksi lomalle lähteminen ex tempore on hankalaa.

Alisalle ongelmia on tuottanut myös se, että runsaista tindermatcheista huolimatta keskustelu harvoin kantaa treffeille asti.
-Toivoisin elämääni aikuisen ja keskustelutaitoisen miehen. Tinderistä sellaisen löytäminen on haastavaa. Jos miestä esimerkiksi kiinnostaa ensimmäisenä tietää paljonko painan, niin se tappaa kiinnostukseni heti. Moni on myös puhtaasti vailla vain bileseuraa ja itse olen mennyt jo sen vaiheen ohi.

Kerron avoimesti, että minulla on lapsi

Alisan mukaan hänen äitiytensä ei ole yleensä ongelma miehille. Toki esimerkiksi tinderissä hän on kertonut olevansa “lapsellinen” jo profiilissaan väärinkäsitysten välttämiseksi. Alisan etsimällä miehellä ei ole välttämätöntä olla omia lapsia, mutta toinen vanhempi ymmärtää ehkä paremmin vanhemmuutta ja millaisia velvoitteita siihen liittyy.
- Olen saanut pääasiassa hyviä reaktioita, kun olen kertonut lapsesta. Toki se on lukenut jo tinderprofiilissani, joten se on rajannut pois miehet, joille lapsi on ehdoton ei. Yleensä miestä kiinnostaa lähinnä se millaiset välit minulla on lapsen isän kanssa ja tapaako lapsi isäänsä. Muutamia kertoja mies on myös ehdottanut, että ottaisin lapsen mukaan tapaamiseen, kun olen kertonut, että hoitajan järjestäminen lapselle on hankalaa. Itse kuitenkin ajattelen, että lapset eivät kuulu ensimmäisille treffeille.

Kuva: Pexels

Kuva: Pexels

Treffeillä tärkeintä on sujuva keskustelu ja läsnäolo

Treffeistä Alisalla on samanlaiset odotukset kuin ennenkin. Aito läsnäolo on tärkeintä, jolloin puhelin jätetään taskuun äänettömälle. Treffit ovat samalla hänelle omaa aikaa, jolloin siitä haluaa nauttia mahdollisimman hyvässä seurassa. Treffeille päätyminen on vaatinut jo sen, että keskusteluun on löytynyt yhteinen sävel ennen tapaamista.
- Hymy ja huumori, sekä aitous ovat minulle iso plussa! Minua ei sytytä, jos mies puhuu päälle, keskeyttää minut jatkuvasti tai on kiireisen oloinen. En myöskään tykkää siitä, jos aletaan puhua liian tuttavalliseen sävyyn liian aikaisin. En halua, että minua kutsutaan kullaksi toisilla treffeillä tai mietitään vanhempien tai lapsen tapaamista heti. Terveelliset elämäntavat tekevät minuun vaikutuksen!

Match by K helpottaa deittailua!

Haluamme helpottaa palvelumme avulla erilaisissa elämäntilanteissa olevia löytämään potentiaalisia treffikumppaneita. Selvitämme aina etukäteen asiakkaan oman elämäntilanteen ja kriteerit tulevalle kumppanille. Ajatus mahdollisesta perheen perustamisesta on yksi kriteereistä.

Etusivullamme voit täyttää pre-match kaavakkeen, jossa on lyhyt kysely liittyen toivomaasi kumppaniin. Sen avulla saat tietää nopeasti, olisiko palvelussamme jo valmiiksi sinulle potentiaalisia matcheja! Tapaamisessa toki käymme vielä tarkemmin läpi toiveitasi ja odotuksiasi parisuhteesta.

Match by K toivoo Alisalle ja sinulle lukijamme onnistuneita treffejä. ♡